Konu
:
Havuç Köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Havuç köftesi
Havuç köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 55 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
10 adet orta boy havuç
5 dilim bayat ekmek
6 adet kuru kayısı
3-4 adet taze soğan
2 yemek kaşığı dolamlık fıstık
2-3 diş sarmısak
1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2 demet nane
kızartmak için sıvı yağ
un
tuz
karabiber
Kıyma yok Kıyma kullanmadan köfte hazırlamak ilk anda akla gelmez
Ancak kıymasızda protein açısından zengin köfteler yapabilirsiniz
Bu tarifte kıyma yerine havuç tercih edilmiş
Havuç, kuru kayısı, maydanoz, dereotu, nane ve fıstıkta birçok vitamin olduğu için, yaptığınız köfte meraklılarının çok hoşuna gidecek
Hazırlanışı:
Havuçların kabuklarını soyduktan sonra dilim dilim kesip tuzlu suda 20 dakika haşlayın
Suyunu süzüp bir kaseye alın ve çatalla ezin
Ekmeği hafifçe ıslatıp suyunu sıkın ve ufalayın
Kayısıları küçük küçük doğrayın
Nane, maydanoz, dereotu ve taze soğanı ayıklayıp yıkayın ve incecik kıyın
Sarmısağı döğün
Hazırladığınız malzemeleri tuz, karabiber ve dolmalık fıstıkla karıştırıp iyice yoğurun
Elde ettiğiniz karışımı oval köfteler şekline getirin
Bir tabağa un koyun
Hazırladığınız köfteleri una batırarak kızgın yağda iki tarafını yakmadan kızartın
Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını alın ve soğumadan servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul