Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Fırın Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Fırın Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Peynirli fırın sebze
Peynirli fırın sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 50 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

500 gram ıspanak
750 gram patates
2 demet maydanoz
60 gram margarin
4 adet yumurta
50 ml süt kreması
300 gram dondurulmuş bezelye
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
30 gram dolmalık fıstık
tuz
karabiber
muskat

Hazırlanışı:
Ispanağı yıkayın, bir tencerede kendi suyu ile 1-2 dk sönene kadar pişrin ve süzgece alın Patatesleri kabuğu ile haşlayın, sıcakken soyup rendenin kalın tarafı ile rendeleyin
Maydanozu ayıklayıp yıkayın İyice suyunu sıktığınızı ıspanaklarla birlikte bıçakla kıyın Fırını 175 derece ısıtın 1,5 lt hacimli bir fırıın kabına 20 gr yağ ile yağlayın
Yumurta ve kremayı çırpın Patates, ıspanak, maydanoz ve bezelyeleri peynirin 3/4ü ve yumurtalı krema ile karıştırın Tuz, biber ve muskat ile tatlandırıp fırın kabına yayın Kalan peyniri üzerine serpin Yağın kalanını fındık büyüklüğünde parçalar halinde üstüne koyun, fıstıkları da en üste yerleştirin 30 dk fırınlayıp sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla