Konu
:
Peynirli Fırın Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Fırın Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Fırın Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Peynirli fırın sebze
Peynirli fırın sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 50 dakika
6 kişilik
Malzemeler:
500 gram ıspanak
750 gram patates
2 demet maydanoz
60 gram margarin
4 adet yumurta
50 ml
süt kreması
300 gram dondurulmuş bezelye
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
30 gram dolmalık fıstık
tuz
karabiber
muskat
Hazırlanışı:
Ispanağı yıkayın, bir tencerede kendi suyu ile 1-2 dk sönene kadar pişrin ve süzgece alın
Patatesleri kabuğu ile haşlayın, sıcakken soyup rendenin kalın tarafı ile rendeleyin
Maydanozu ayıklayıp yıkayın
İyice suyunu sıktığınızı ıspanaklarla birlikte bıçakla kıyın
Fırını 175 derece ısıtın
1,5 lt hacimli bir fırıın kabına 20 gr yağ ile yağlayın
Yumurta ve kremayı çırpın
Patates, ıspanak, maydanoz ve bezelyeleri peynirin 3/4ü ve yumurtalı krema ile karıştırın
Tuz, biber ve muskat ile tatlandırıp fırın kabına yayın
Kalan peyniri üzerine serpin
Yağın kalanını fındık büyüklüğünde parçalar halinde üstüne koyun, fıstıkları da en üste yerleştirin
30 dk fırınlayıp sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul