09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantar Carpaccio Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Mantar carpaccio
Mantar carpaccio Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 20 dakika
4 kişilik
420 kalori Malzemeler:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı orta acı hardal
10 ml beyaz şarap
1/2 diş sarımsak
140 ml Zeytinyağı
50 gr yoğurt
1 adet limon
3 büyük boy mantar
1/2 demet roka
60 gr rende parmesan
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
+ Mayonez için yumurta sarısını, hardalı, şarabı ve sarmısağı, el blenderi ile karıştırın 40 ml zeytinyağını ilk önce damla damla, sonra ip gibi akıtarak ekleyin Mayonezi yoğurt ile karıştırın, tuz ve biber ilave edin
+ Limonun kabuğunu ince rendeleyin, suyunu sıkın 20 ml limon suyunu, limon rendesini, kalan zeytinyağı ile karıştırın, tuz ve biber ekleyin 4 büyük tabağa ince bir tabaka halinde sürün
+ Mantarları çok ince dilimlere kesip, tabaklara paylaştırın Kalan limonlu yağı üstlerine sürün Mantarların üstüne mayonezi serpiştirin Roka ve peynirle süsleyip servis yapın
|
|
|