Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Zeytinyağlı çalı fasulyesi
Zeytinyağlı çalı fasulyesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 25 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

1 kilogram çalı fasuşlyesi
150 ml zeytinyağı
1 adet büyük domates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz

Hazırlanışı:
Çalı fasulyeyi ayıklaman önce yıkayın Kılçıklarını ayıkladıktan sonra özel fasulye doğrama aleti ile veya keskin bir bıçakla ince şeritler halinde uzunlamasına kesin Bir tencereye yerleştirin
Soğanı soyun, dörde bölün Domatesi yıkayın ve dört parçaya ayırın fasulyelerin ortasına domates ve soğanları yerleştirin Yağ, şeker, tuz ve yarım su bardağı su ekleyin Önce kuvvetli ateşte 5dk pişirin Sonra altını kısarak suyunu tamamen çekip sadece yağı ile kalana kadar pişirmeye devam edin Soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla