09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç Sote Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Havuç sote
Havuç sote Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 30 dakika
12 kişilik
Malzemeler:
500 gram küçük soğan
750 gram havuç
50 gram margarin
2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber
toz şeker
Hazırlanışı:
Soğanları soyun, havuçları temizleyin, verev parçalara kesin Soğanları yağda çevirin, tuz, karabiber, 1 tutam şeker koyup ağzı kapalı olarak 5dk kendi suyuyla pişirin Havuçları ilave edin, biraz pişirip yine tuz, karabiber, şeker ile tatlandırın Yarım bardak su koyup, arada sırada tencereyi sallayarak 10-12dk pişirin
Taze soğanları ayıklayın, yeşil kısımlarını kesin Beyaz kısımlarının üzerlerine çizik atın, havuçlarının üzerine koyarak 3dk onlarla birlikte pişirin Sotenin suyu 6 yemek kaşığı kalacak kadar kapaksız kaynatın Maydanozu irice kıyıp karıştırın, kuzu taç ile servis yapın
|
|
|