Konu
:
Pastırmalı Kabak Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Kabak Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Kabak Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Pastırmalı kabak dolması
Pastırmalı kabak dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
494 kalori Malzemeler:
150 ml
süt
4 dilim ekmek
120 gr
soğan
100 gr
pastırma
30 ml
sıvı yağ
1 demet maydanoz
2 adet yumurta
4 adet kabak
150 ml
sebze suyu
50 ml
beyaz şarap
10 gr
hardal
30 gr
turp rendesi
1/2 paket beşamel sosu
Hazırlanışı:
Bir tencerede sütü ısıtın
Ekmekleri küçük küp doğrayın ve üstüne sıcak sütü dökün
Soğanları ve pastırma dilimlerini küçük küp doğrayın
Kızgın yağda renkleri dönünceye kadar kavurun
1/2 demet maydanoz yapraklarını ince kıyıp soğanlarla beraber süte ekleyin
Yumurtaları da katıp iyice karıştırın
Tuz ve biber ile tatlandırın
Kabakları uzunlamasına ikiye kesin
Kabak oyacağı ya da çay kaşığı ile içlerini çıkartın
Tuz ve karabiber serpip içlerini hazırladığınız harçla doldurun
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 210°C’lik fırının ikinci rafında 20-25 dakika pişirin
250 ml
su ile beşamel sosu hazırlayın
Sebze suyu, beyaz şarap ve hardalı kapağı kapalı tencerede 5 dakika pişirin
Beşamel sosunu ekleyip bir taşım kaynatın
Tuz, karabiber ve turp rendesi ile tatlandırın
Kalan maydanoz yapraklarını ince kıyıp sosla karıştırın dolmanın yanında servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul