Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Andiv Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Andiv Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Sebzeli andiv
Sebzeli andiv Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
4-6 kişilik
Malzemeler:

3 adet andiv
200 gram dondurulmuş bezelye
300 gram havuç
300 gram arpacık soğan
1 adet yeşil limon
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 diş sarmısak
2 adet küçük kırmızı biber
3 yemek kaşığı soya sosu
1/8 litre balsamik sirke
1 tatlı kaşığı nişasta
1/8 litre üzüm sirkesi
6 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz

Hazırlanışı:
Andivi temizleyin, uzunlamasına 6 parçaya ayırın Bezelyelerle birlikte 25 dakika kaynatın Havuçları soyup verev dilimleyin Soğanları soyup 6 parçaya bölün
Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın Sarmısağı soyup ezinn, limon kabuğu rendesi ile beraber limon suyuna ilave edin Biberleri uzunlamasına kesin Çekirdeklerini çıkartıp çok ince küb doğrayın Limonlu karışıma biber, esmer şeker, soya sosu, sarmısak ve sirke ve ilave edip karıştırın
Yağı wok içinde kızdırın Soğanları koyup 6-8 dakika karıştırarak kavurun Havuçları ilave edip 6-8 dakika daha kavurun Bezelye ve andivi ilave edin, karıştırıp ısıtın Limonlu soya karışımını ilave edip gerekiyorsa tuz ekleyin Nişastayı su ile karıştırıp içine katın ve kahverengi olana dek ısıtıp pilav ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla