Konu
:
Sebzeli Andiv Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Andiv Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Andiv Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Sebzeli andiv
Sebzeli andiv Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
4-6 kişilik
Malzemeler:
3 adet andiv
200 gram dondurulmuş bezelye
300 gram havuç
300 gram arpacık soğan
1 adet yeşil limon
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 diş sarmısak
2 adet küçük kırmızı biber
3 yemek kaşığı soya sosu
1/8 litre balsamik sirke
1 tatlı kaşığı nişasta
1/8 litre üzüm sirkesi
6 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Andivi temizleyin, uzunlamasına 6 parçaya ayırın
Bezelyelerle birlikte 25 dakika kaynatın
Havuçları soyup verev dilimleyin
Soğanları soyup 6 parçaya bölün
Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın
Sarmısağı soyup ezinn, limon kabuğu rendesi ile beraber limon suyuna ilave edin
Biberleri uzunlamasına kesin
Çekirdeklerini çıkartıp çok ince küb doğrayın
Limonlu karışıma biber, esmer şeker, soya sosu, sarmısak ve sirke ve ilave edip karıştırın
Yağı wok içinde kızdırın
Soğanları koyup 6-8 dakika karıştırarak kavurun
Havuçları ilave edip 6-8 dakika daha kavurun
Bezelye ve andivi ilave edin, karıştırıp ısıtın
Limonlu soya karışımını ilave edip gerekiyorsa tuz ekleyin
Nişastayı su ile karıştırıp içine katın ve kahverengi olana dek ısıtıp pilav ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul