Yalnız Mesajı Göster

Kabak Köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Kabak köftesi
Kabak köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 15 saat
4 kişilik
Malzemeler:

1
5 kahve fincanı kabak
120 gram parmesan peyniri
80 gram un
2 yemek kaşığı ufalanmış ekmek
300 gram taze kutu peynir
1 adet yumurta
2 diş sarmısak
1 adet sivri biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
80 gram tereyağı
1 demet maydanoz
karabiber
tuz

Hazırlanışı:
700 gr kabağı yıkayın, rendeleyin ve tuzlayıp süzgeçte 30 dk süzülmeye bırakın Kalan kabakları 1 cm kalınlığında doğrayın 80 gr parmesan peynirini ince, kalanını ise iri iri rendeleyin Maydanozu ayıklayın yıkaıyıp ince kıyın
Rendelenmiş kabağı un, ince rendelenmiş parmesan peyniri, ufalanmış ekmek, taze kutu peynir, yumurta tuz ve karabiber ile yoğurun Üstünü kapatıp 10 dk dinlendirin Bir tatlı kaşığı yardımı ile fındık büyüklüğünde parçalar kopartın Elinizi unlayıp küçük köfteler yapın
Sarmısağı soyup ezin Biberi uzunlamasına kesin, çekirdeklerini çıkartıp küb şeklinde doğrayın Sıvı yağı büyük bir tavada ısıtın Sarmısağı ve biberi kavurun, doğranmış kabakları da koyup 10 dk kızartın Tuz ve karabiberle tatlandırın
Bol tuzlu su kaynatın Tereyağını kızdırın Köfteleri kaynayan suda 2-3 dk haşlayıp çıkarın süzülmeye bırakın Kızgın tereyağını ve iri rendelenmiş parmesan peynirini köftelerin üzerinde gezdirin Maydanozu serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla