Konu
:
Peynirli Hindi Sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Hindi Sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Hindi Sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Peynirli hindi sarma
Peynirli hindi sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
4 dilim hindi göğüs eti
200 gram peynir
125 gram salatalık turşusu
4 adet taze soğan
100 gram soğan
300 ml
kremşanti
45 ml
sıvıyağ
30 gram tereyağı
125 ml
sek beyaz şarap
100 gram taze kutu peynir
40 gram kapari
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Peyniri rendeleyin
Turşuları ince şeritlere kesin
Taze soğanları ayıklayın, 5er cm
uzunluğunda doğrayın
1 dakika tuzlu suda blanşe edin, hemen soğuk suya tutup süzün
Soğanları ayıkladıktan sonra küp doğrayın
Hindi dilimlerini şeffaf folyo arasına koyup 1/2 cm
kalınlığında döğün
Her dilimi tuz ve karabiberle tatlandırıp üzerlerine turşu şeritlerini yerleştirin
Her dilimin üstüne bir parça taze soğan koyun ve 40ar gr
peynir sürün
Kenarlarını hafif kıvırarak sıkıca sarın
Mutfak ipliği ile bağlayın
Sıvı yağı tavada kızdırıp hindi sarmaların her tarafını 5 dakika kızartın
Tavadan çıkartıp bir fırın kabına dizin
Kalan peyniri üzerlerine sürün
Önceden 200ø C ısıtılmış fırının alttan 2
rafında 15 dakika pişirin
Tereyağını tavada kızdırın, soğanları koyup pembeleştirin
Şarap ilave edip suyunu çekene kadar kaynatın
Kremşantiyi ekleyin
Kaynattıktan sonra ezerek tel süzgeçten geçirin
Taze kutu peynir ve kapari ilave edin
Hindileri verev kesin
Tabaklara alıp üzerine sos gezdirin
Makarna ve sebze ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul