Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Havuçlu graten
Havuçlu graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

700 gram alabaş
500 gram kalın havuç
150 ml süt
200 gram kıyma
2 adet yumurta
6 dal maydanoz
tuz
karabiber
muskat

Hazırlanışı:
Alabaşı soyun, dörde bölün ve 1/2 cm kalınlığında dilimleyin Havuçları kazıyıp aynı kalınlıkta verevine dilimleyin Alabaşla havucu 30 cm çapında yağlanmış bir fırın kabına (veya 18 cm çapında 2 fırın kabına) birbiri ardına dizin Süt, krema ve yumurtaları çırpın Tuz, karabiber, muskat ilave edip karıştırın Yumurtalı sütü sebzelerin üzerine gezdirin ve önceden 2000de ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 40 dakika fırınlayın Fırını söndürüp tepsiyi 5 dakika sıcak fırında dinlendirin Bu sırada maydanozu yıkayın, kurulayıp sebzelerin üzerine yerleştirin

Alıntı Yaparak Cevapla