Konu
:
Havuçlu Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Havuçlu graten
Havuçlu graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
700 gram alabaş
500 gram kalın havuç
150 ml
süt
200 gram kıyma
2 adet yumurta
6 dal maydanoz
tuz
karabiber
muskat
Hazırlanışı:
Alabaşı soyun, dörde bölün ve 1/2 cm
kalınlığında dilimleyin
Havuçları kazıyıp aynı kalınlıkta verevine dilimleyin
Alabaşla havucu 30 cm
çapında yağlanmış bir fırın kabına (veya 18 cm
çapında 2 fırın kabına) birbiri ardına dizin
Süt, krema ve yumurtaları çırpın
Tuz, karabiber, muskat ilave edip karıştırın
Yumurtalı sütü sebzelerin üzerine gezdirin ve önceden 2000de ısıtılmış fırının alttan 2
rafında 40 dakika fırınlayın
Fırını söndürüp tepsiyi 5 dakika sıcak fırında dinlendirin
Bu sırada maydanozu yıkayın, kurulayıp sebzelerin üzerine yerleştirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul