Konu
:
Patates Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Patates Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Patates dolması
Patates dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 45 dk
4 kişilik
Malzemeler:
12 adet patates
500 gram balkabağı
250 ml
sebze suyu
500 gram horoz mantarı
3 sap taze soğan
50 gram pastırma
2 yemek kaşığı sıvıyağ
30 gram tereyağı
muskat rendesi
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri kabuklarıyla birlikte tuzlu kaynar suda 20 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirip süzün
Balkabağını soyun, küp doğrayın, sıcak sebze suyuna katın ve üstü kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin
Fırını 1500 de ısıtın
Mantarları temizleyin
Taze soğanları temizleyip 1 cm
uzunluğunda doğrayın
Patatesleri uzunlamasına yarıya bölün
Dışlarına yakın ince bir tabaka bırakarak içlerini bir tatlı kaşığı yardımıyla oyun
Oyulmuş patatesleri sıcak fırının içinde saklayın, iç kısımlarını balkabağına ilave edin
Pastırmayı küçük parçalara bölüp sıcak sıvıyağda biraz kavurun
Mantarları ilave edin, bıraktıkları tüm suyu çekene kadar yağda öldürün
Taze soğanları katın, 2-3 dakika daha kavurun
Tuzlayıp biberleyin
Balkabağıyla patatesi pişme suyu içinde ezin
Tereyağını katıp karıştırın
Tuz, karabiber, muskat rendesi ekleyin
Bu harcı patateslere doldurun ve mantarlarla birlikte servis yapın
Balkabağı bulamazsanız yerine havuç kullanabilirsiniz
Kaşar peyniri serpiştirip fırına verebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul