Konu
:
Kabaklı Makarna Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Makarna Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Makarna Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kabaklı makarna graten
Kabaklı makarna graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 90 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
250 gram makarna
500 gram kabak
250 gram pırasa
1-2 diş sarmısak
1 demet kekik
3 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı sıvıyağ
15 gram iç antep fıstığı
4 adet yumurta
250 ml
kremşanti
70 gram taze rendelenmiş parmezan peyniri
muskat
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp soğuk suya tutun ve süzün
Kabak ve pırasayı ayıkladıktan sonra « cm kalınlığında kesin
Sarmısağı ezin
Kekik yapraklarını saplarından ayırın
2 yemek kaşığı margarin ve sıvı yağda büyük bir tavada kızdırın
Kabak, pırasa ve sarmısağı yağda pembeleştirin
Kekiklerin yarısı, tuz ve karabiber ile tatlandırıp ılınmaya bırakın
Fıstıkları iri kıyın
Yumurtalar, kremşanti ve peynirle iyice karıştırın
Tuz, karabiber, kalan kekik ve muskat ile tatlandırın
1 litrelik ısıya dayanıklı bir kabı margarinle yağlayın
Makarna ve sebzeler gelecek şekilde kat kat dizin
Yumurtalı karışımı üzerlerine döküp, önceden 220 derece ısıtılmış fırının alttan 2
Rafında 45 dk pişirin
Gerekirse üstünü alüminyum folyo ile örtün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul