Konu
:
Peynirli Patlıcan Kızartması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Patlıcan Kızartması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Patlıcan Kızartması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Peynirli patlıcan kızartması
Peynirli patlıcan kızartması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 30 dk
4 kişilik
Malzemeler:
1/2 kilogram patlıcan
2 adet yumurta
150 gram beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:
Patlıcanları yıkayın
Alaca soyun, ortadan ikiye kesin
Kalın patlıcanları uzunlamasına üçe, ince olanları ise ikiye bölün
Dilimlerin ayrılmaması için diplerine kadar inmeyin
Dilimlediğiniz patlıcanların acısını almak üzere tuzlu suda 30 dakika bekletin
Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve ince ince kıyın
Diğer tarafta peyniri ezin
Yumurta ve kıydığınız maydonozlarla karıştırın
Patlıcanları sudan çıkarıp iyice kurulayın
Hazırladığı içi patlıcan dilimlerinin arasına koyun
Hazırladığınız içle doldurduğunuz patlıcanları kızgın yağda kızartın
Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul