Yalnız Mesajı Göster

Hindistancevizi Sütlü Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistancevizi Sütlü Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Hindistancevizi sütlü sebze
Hindistancevizi sütlü sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
415 kalori Malzemeler:

4 adet piliç göğsü
200 gram arpacık soğanı
200 gram taze soğan
1 adet kırmızı acı biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı köri
4 ml tavuk suyu
300 ml hindistan cevizi sütü
1/2 adet limon suyu
100 ml krema
1 yemek kaşığı nişasta
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Balkabağını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve 1 cm büyüklükte doğrayın
Taze soğanı temizleyin ve yalnız açık yeşil ve beyaz kısımlarını 1 cm kalınlıkta dilimleyin, yıkayın ve süzülmeye bırakın Karnabaharı yıkayın ve küçük tomurcuklarına ayırın
Biberleri yıkayın, dörde bölün, çekirdeklerini çıkartın, zarını çıkarıp ve 2 cm büyüklükte doğrayın Zencefili soyun ve ince ince rendeleyin
Geniş bir tencerede yağı kızdırın Zencefil ve sebzeleri hafifçe kızartın Sebze suyu ve hindistancevizi sütünü ilave edin
Hafif ateşte 20 dakika pişirin Kimyon, kişniş, köri, tuz ve karabiberle baharatlandırın
Bu arada basmati pirincini de ambalajındaki tarife göre haşlayın ve sebzenin yanında servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla