Konu
:
Hindistancevizi Sütlü Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Hindistancevizi Sütlü Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistancevizi Sütlü Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hindistancevizi sütlü sebze
Hindistancevizi sütlü sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
415 kalori Malzemeler:
4 adet piliç göğsü
200 gram arpacık soğanı
200 gram taze soğan
1 adet kırmızı acı biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı köri
4 ml
tavuk suyu
300 ml
hindistan cevizi sütü
1/2 adet limon suyu
100 ml
krema
1 yemek kaşığı nişasta
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Balkabağını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve 1 cm
büyüklükte doğrayın
Taze soğanı temizleyin ve yalnız açık yeşil ve beyaz kısımlarını 1 cm
kalınlıkta dilimleyin, yıkayın ve süzülmeye bırakın
Karnabaharı yıkayın ve küçük tomurcuklarına ayırın
Biberleri yıkayın, dörde bölün, çekirdeklerini çıkartın, zarını çıkarıp ve 2 cm
büyüklükte doğrayın
Zencefili soyun ve ince ince rendeleyin
Geniş bir tencerede yağı kızdırın
Zencefil ve sebzeleri hafifçe kızartın
Sebze suyu ve hindistancevizi sütünü ilave edin
Hafif ateşte 20 dakika pişirin
Kimyon, kişniş, köri, tuz ve karabiberle baharatlandırın
Bu arada basmati pirincini de ambalajındaki tarife göre haşlayın ve sebzenin yanında servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul