Konu
:
Mantarlı Çantalar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Çantalar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Çantalar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Mantarlı çantalar
Mantarlı çantalar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat 20
2 adet
Malzemeler:
500 gram mantar
40 gram soğan
2 adet taze soğan
250 gram ceviz içi
1 yemek kaşığı margarin
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kekik
3 adet yumurta sarısı
40 gram yoğurt
6 adet yufka
50 gram tereyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Mantarları ayıklayın
Yarısını dilimleyin
Kalanını soğanlar ve ceviz içi ile birlikte kıyıp, ayrı ayrı koyun
Yağsız tavada cevizleri pembeleştirin, tavadan çıkartın
Margarini tavada eritin, dilimlediğiniz mantarları sularını çekene kadar kavurun
Sarmısakları ezin
Soğan, taze soğan ve sarmısağı mantarlara katıp kavurmaya devam edin
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Kekik ve cevizi ekleyin
Soğuduktan sonra 1 adet yumurta sarısı ve yoğurt ile karıştırın
Yufkaları 34x24 cm
büyüklüğünde dikdörtgenlere kesin
Tereyağını eritin
Kestiğiniz 3 parça yufkayı tereyağlayıp üst üste koyun
Hazırladığınız içi yufkaların üzerine kenarlarında 3 cm
boşluk kalacak şekilde döşeyin
Kalan yumurta sarısını çırpın boşluklara sürün
Daha sonra yufkayı kapatıp kenarlarına bastırın ve 1 cm
kıvırın
1 er cm
aralıklarla kenarları çizin ve yumurta sarısını yufkanın üzerine sürün
Kalan yufka ve mantarlı karışımı da aynı şekilde hazırlayın
Fırın kağıdı yaydığınız tepsiye koyun
Önceden 180ø ısıtılmış fırının alttan 2
rafında 25- 30 dakika altın sarısı kızartın
Kişi başına 1/2 bohçayı yoğurt soslu yeşil salata ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul