Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Çantalar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Çantalar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Mantarlı çantalar
Mantarlı çantalar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat 20
2 adet
Malzemeler:

500 gram mantar
40 gram soğan
2 adet taze soğan
250 gram ceviz içi
1 yemek kaşığı margarin
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kekik
3 adet yumurta sarısı
40 gram yoğurt
6 adet yufka
50 gram tereyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Mantarları ayıklayın Yarısını dilimleyin Kalanını soğanlar ve ceviz içi ile birlikte kıyıp, ayrı ayrı koyun
Yağsız tavada cevizleri pembeleştirin, tavadan çıkartın Margarini tavada eritin, dilimlediğiniz mantarları sularını çekene kadar kavurun
Sarmısakları ezin Soğan, taze soğan ve sarmısağı mantarlara katıp kavurmaya devam edin Tuz ve karabiber ile tatlandırın Kekik ve cevizi ekleyin Soğuduktan sonra 1 adet yumurta sarısı ve yoğurt ile karıştırın
Yufkaları 34x24 cm büyüklüğünde dikdörtgenlere kesin Tereyağını eritin Kestiğiniz 3 parça yufkayı tereyağlayıp üst üste koyun
Hazırladığınız içi yufkaların üzerine kenarlarında 3 cm boşluk kalacak şekilde döşeyin Kalan yumurta sarısını çırpın boşluklara sürün
Daha sonra yufkayı kapatıp kenarlarına bastırın ve 1 cm kıvırın 1 er cm aralıklarla kenarları çizin ve yumurta sarısını yufkanın üzerine sürün
Kalan yufka ve mantarlı karışımı da aynı şekilde hazırlayın
Fırın kağıdı yaydığınız tepsiye koyun Önceden 180ø ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 25- 30 dakika altın sarısı kızartın
Kişi başına 1/2 bohçayı yoğurt soslu yeşil salata ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla