09-09-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze Yemeği Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Bademli Sebze Çorbası
Malzemeler :
• 3 yemek kaşığı margarin
• 1 adet havuç
• 1 adet kabak
• 2 adet pırasa
• 1 adet patates
• 1 su bardağı mısır
• 4 adet taze soğan
• 8 su bardağı et suyu
• 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
• Tuz-karabiber
Terbiyesi:
• 1/2 limonun suyu
• 1 adet yumurta sarısı
• 1/2 su bardağı İri çekilmiş badem veya file badem
Hazırlanışı :
Havucun ve kabağın kabuklarını kazıyıp, ayrı ayrı tabaklara rendenin geniş tarafı ile sebzeleri rendeleyin
Pırasaları ayıklayıp, ince ince kıyın
Patatesin kabuğunu soyup, rendeledikten sonra patatesin kararmaması için su dolu bir kasede bekletin
Taze soğanları ayıklayıp, saplarını ve uçlarını ayrı ayrı tabaklara kıyın
Derin bir tencerede margarini kızdırıp, içine kıyılmış pırasaları ilave edip, kavurun
Pırasalar kavrulduktan sonra içine rendelenmiş havuçu, kabağı,suyunu süzgeç ile süzdüğünüz rendelenmiş patatesi ve taze soğanların kıyılmış uç kısımlarının ilave edip, kavurmaya devam edin
Daha sonra kavrulmuş sebzelerin içine mısırı ,et suyunu, kırmızı pul biberi,tuz- karabiberi ekleyip, sebzeler yumuşayıncaya kadar bir taşım orta ateşte kaynatın
Çorba ateşte kaynarken, terbiyesi için küçük bir kasenin içerisinde limon suyunu, yumurta sarısını ve iri çekilmiş bademi bir çırpıcı veya çatal yardımı ile karıştırın
Çorbayı ateşten indirmeden hemen önce tebiyeyi karıştırarak çorbaya ilave edip, bir taşım çorbayı kaynatın (Terbiyeyi ilave ettikten sonra fazla kaynatırsanız , terbiye kesilir )
Servis tabağına aldığınız çorbayı, taze soğanların yeşil sapları ile süsleyip, sıcak olarak servis edin
Afiyet olsun
|
|
|