Konu
:
Su Böreği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Su Böreği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Su Böreği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Su Böreği
Su Böreği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Malzemeler
-5 Adet yumurta
-Yarım kg un
-1 Tatlı kaşığı tuz
-1 Çay bardağı su
-13 Çorba kaşığı tereyağı
Harcı İçin
-200 gram az tuzlu beyaz peynir
-1 Demet maydonoz
Hazırlanışı
Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın
Peyniri rendeleyin
İnce doğranmış maydonozla karıştırın
Hamuru için unu ekleyin
Ortasını havuz gibi açın
Yumurtaları,tuzu ve 1 çay bardağı suyu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
Daha sonra hamuru 8 parçaya bölün
Yumruk büyülüğünde bezeler yapın
Üzerlerini temiz bir bezle örtüp bir süre dinlendirin
Düz bir zemini unlayın
Her bezeyi unlayarak yufka büyülüğünde açın
Bütün bezeler bittikten sonra hamurları tencereye sığacak şekilde kesin ve altı tanesinin her birini ayrı ayrı 2 dakika tuzlu suda haşlayın
Sularını süzün
Büyük bir tepsiyi yağlayın
Suda haşlanmamış,bir kuru adet hamuru serin
Üzerini eritilmiş tereyağı ile yağlayın
Üzerine ıslak yufkalardan bir dizi serin
Hazırladığınız için yarısını serpin
Tekrar yağlayın
Aynı işlemi hamurlar bitene kadar tekrarlayın
Ancak en üstteki yufkada haşlanmamış olmalıdır
Tepsiyi ocağa yerleştirin
Kısık ateşte çevirerek böreğin önce altını sonrada bir tepsi yardımıyla alt-üst ederek diğer yüzünü kızartın
Bunu fazla zahmetli bulanlar fırında da pişirebilirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul