Konu
:
Komposto Hoşaf Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Komposto Hoşaf Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Komposto Hoşaf Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Bademli Ayva Kompostosu
Komposto Hoşaf Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Malzemeler
2 Ayva
5 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Tozşeker
3 Karanfil
1 Yemek Kaşığı İzmir Üzümü
1 Yemek Kaşığı Soyulmuş Badem
Yemeğin Tarifi
Ayvaların kabuklarını soyun
Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın
Üzerine şeker ve su ilave edin
Ayvanın çekirdeklerini ve karanfili ekleyip kaynatın
Su kaynamaya başladığında ateşi iyice kısıp 20 dakika pişirin
Tencereye üzümleri ekleyip ateşten indirin
Soğuyunca kaselere boşaltıp bademleri ekleyerek servis yapın
Dut Hoşafı
Malzemeler
2 su bardağı kuru beyaz dut
1 su bardağı kuru ekşi kayısı
8 su bardağı su
1,5-2 su bardağı şeker
Yemeğin Tarifi
Dutu ayıklayın, soğuk suda yarım saat bekletip tekrar ayıklayın
Kayısıyı sıcak suda 10-15 dakika bekletin yıkayın
8 bardak suyu ocağa koyun
Yarım su bardağı şeker ilave edin
Su kaynayınca kayısıları ilave edip biraz yumuşayıncaya kadar pişirin
Daha sonra dutları içine ilave edin
İkisi de pişince kalan şekeri katıp eriyince ocaktan indirin
Soğutarak servise sunun
Kayısı Kompostosu
Malzemeler
250 gr Kuru Kayısı
6 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Tozşeker
Yemeğin Tarifi
Kayısıları sıcak suda yıkayıp süzün
6 Su bardağı kaynar suda 10 dakika pişirin
Şekeri ilave ederek 5 dakika daha kaynatın
Soğuk olarak servis yapın
Saray Kompostosu
Malzemeler
250 gram balkabağı
1 cay bardağı kuru üzüm
1
5 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 çay bardağı limon suyu
Yemeğin Tarifi
Tencereye suyu alın
Kabuğu soyulup küp seklinde doğranmış kabağı, kuru üzümü, tozşeker ve limon suyunu ilave edin
Kabaklar yumuşayana dek kaynatın
Tencereyi ateşten alın
Komposto soğuyunca servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul