Yalnız Mesajı Göster

Pirasali Börek Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirasali Börek Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi



PIRASALI BÖREK TARİFİ
Pirasali Börek Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi 1 çay bardağı eritilmiş margarin
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı toz maya
yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı susam
1 yumurta
tuz
4-5 pırasa
2 çorba kaşığı küp doğranmış dil peyniri
1 çorba kaşığı margarin
karabiber


Yapılışı Maya ve toz şekeri ılık suda eritip kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin Unu derin bir kaba alın, margarin mayalı su ve tuzu ilave edip yoğurun

Düzgün bir hamur olunca üzerini nemli bezle örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın Pırasaları temizleyip ince ince doğrayın Margarini geniş bir tavada eritip pırasayı kavurun Tuz ve karabiber serpip karıştırın Ateşten alıp ılınmaya bırakın

Hazırladığınız hamuru ikiye ayırın Birini elinizle açarak dörtgen şekline getirin içine pırasalı harcın yarısını yayıp 1 kaşık dil peyniri serpiştirin ve ikiye katlayın Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın

Yumurtaları bir kasede çırpıp böreklerin üzerine sürün Susam serpip yağlanmış tepsiye yerleştirin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25–30 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla