Konu
:
Paşa Böreği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Paşa Böreği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paşa Böreği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
PAŞA BÖREĞİ TARİFİ
Paşa Böreği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
1 kg un
3 yumurta
1 fincan zeytinyağı veya çiçekyağı
biraz tereyağı
yarım kilo taze dana kıyması
yarım kilo yoğurt
çam fıstığı
2 bardak et suyu
maydanoz
karabiber
kırmızı toz biber
tuz
Yapılışı
Kıymayı tuz, karabiber varsa çam fıstığı ve maydanozla beraber karıştırarak bir tavada zeytinyağ ile kavurun
Un, biraz tuz ve yumurtayı yoğurun
Bir yemek tabağı çapında , yarım santim kalınlığında yufkalar açın (sekiz tane)
Her birini teker teker tavada kızartın (bunları nemli bir beze sarıp, serin bir yerde saklarsanız istediğiniz zaman kullanabilirsiniz)
Geniş bir kapta et suyunu kaynatın
Daha önce kızarttığınız yufkaları et suyunda her iki tarafını ıslatarak tek tek kabartın
Aralarına hazırlanan kavrulmuş kıymalar konan üç yufkanın en üstüne yeniden kıyma ve yoğurt koyun
Tereyağı ile kırmızıbiberi tavada kızdırın
Sosu üzerine gezdirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul