Yalnız Mesajı Göster

Paşa Böreği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paşa Böreği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi



PAŞA BÖREĞİ TARİFİ
Paşa Böreği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi 1 kg un
3 yumurta
1 fincan zeytinyağı veya çiçekyağı
biraz tereyağı
yarım kilo taze dana kıyması
yarım kilo yoğurt
çam fıstığı
2 bardak et suyu
maydanoz
karabiber
kırmızı toz biber
tuz


Yapılışı Kıymayı tuz, karabiber varsa çam fıstığı ve maydanozla beraber karıştırarak bir tavada zeytinyağ ile kavurun

Un, biraz tuz ve yumurtayı yoğurun Bir yemek tabağı çapında , yarım santim kalınlığında yufkalar açın (sekiz tane) Her birini teker teker tavada kızartın (bunları nemli bir beze sarıp, serin bir yerde saklarsanız istediğiniz zaman kullanabilirsiniz) Geniş bir kapta et suyunu kaynatın Daha önce kızarttığınız yufkaları et suyunda her iki tarafını ıslatarak tek tek kabartın
Aralarına hazırlanan kavrulmuş kıymalar konan üç yufkanın en üstüne yeniden kıyma ve yoğurt koyun Tereyağı ile kırmızıbiberi tavada kızdırın Sosu üzerine gezdirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla