Konu
:
Kandil Simidi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Kandil Simidi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kandil Simidi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
KANDİL SİMİDİ TARİFİ
Kandil Simidi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
4 buçuk su bardağı un
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı kuru maya
yarım çay bardağı ılık su veya süt
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
1 paket margarin
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
yarım çay kaşığı mahlep
çörek otu
Yapılışı
Maya ' yı ılık su içerisinde eriterek, ortasını çukur şeklinde açtığınız unun ortasına dökün ve 10 dk
kadar bekleyin
Diğer bileşenleri de mayalı una karıştırarak yumuşak bir hamur şeklini alıncaya kadar yoğurun
Üzerlerini örtüp sıcak bir yerde 20-25 dk
bekledikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar keserek yuvarlayın ve halka şeklinde şekillendirin
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek çörek otu ile süsleyin
Susamlı simit yapmak için, bir kabın içerisine su ve biraz şeker koyup karıştırın
Susamlanacak hamurları önce şekerli suya sonrada susama batırarak her tarafının susamlanmasını sağlayın
Yağlanmış tepsiye dizerek 25-30 dk dinlendirin, üzerine önceden ısıtılmış fırında 200 °C' de 15 dk
pişirin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul