Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Poğaça Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Poğaça Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi



MALZEMELER
Peynirli Poğaça Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
1 çaykaşığı zeytinyağı
200 gr ekmek hamuru
200 gr emmental peyniri
2 su bardağı süt

6 kişilik

HAZIRLANIŞI

Düz bir yerede ekmek hamurunu oklavayla açın Takribi 10 cm eninde ve 20 cm boyunda dikdörtgenler kesin
Peyniri küp şeklinde doğrayıp, dikdörtgen hamurlara birer çorbakaşığı peynir koyduktan sonra hamuru bir ucundan katlamaya başlayın Dikdörtgen şekilini alacak halde hepsini kapattıktan sonra kenarlarına , fırçayla süt sürün Ancak kızartma esnasında peynirin taşmaması için kenarlarından bastırmalısınız
Her bir poğaçanın üstüne yine fırçayla süt sürünDaha sonra her birini, zeytinyağıyla yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 220 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla