Konu
:
Peynirli Poğaça Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Poğaça Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Poğaça Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
MALZEMELER
Peynirli Poğaça Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
1 çaykaşığı zeytinyağı
200 gr ekmek hamuru
200 gr emmental peyniri
2 su bardağı süt
6 kişilik
HAZIRLANIŞI
Düz bir yerede ekmek hamurunu oklavayla açın
Takribi 10 cm eninde ve 20 cm boyunda dikdörtgenler kesin
Peyniri küp şeklinde doğrayıp, dikdörtgen hamurlara birer çorbakaşığı peynir koyduktan sonra hamuru bir ucundan katlamaya başlayın
Dikdörtgen şekilini alacak halde hepsini kapattıktan sonra kenarlarına , fırçayla süt sürün
Ancak kızartma esnasında peynirin taşmaması için kenarlarından bastırmalısınız
Her bir poğaçanın üstüne yine fırçayla süt sürün
Daha sonra her birini, zeytinyağıyla yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 220 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin
Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul