Konu
:
Biberiyeli Tepsi Ekmeği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Biberiyeli Tepsi Ekmeği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberiyeli Tepsi Ekmeği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
2
5 su bardağı un
Biberiyeli Tepsi Ekmeği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
30 gr yaş maya
Yarım su bardağı ılık su
4 çorba kaşığı sıvıyağ
3 dal dereotu
1 çorba kaşığı kuru biberiye
2 dal taze nane
3 dal maydanoz
Tuz
Hazırlanma Şekli
Mayayı yarım su bardağı ılık suda eriyinceye kadar karıştırıp 5 dakika bekletin
Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın
Tuz, 2 kaşık sıvıyağ ve mayalı karışımı ilave edip yoğurun
Hamuru top şekline getirip 1 saat dinlendirin
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın
Maydanoz, nane ve dereotunu temizleyip kıyın
Tüm yeşillikleri hamura ilave edip tekrar yoğurun
Fırın tepsisini 1 kaşık sıvıyağ ile yağlayın
Hamuru fırın tepsisine alıp elinizle bastırarak yayın
Üzerine bıçakla baklava dilimi şeklinde çizgiler çizin
Kalan yağı fırça ile üzerine sürün
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin
Dilimleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul