Yalnız Mesajı Göster

Biberiyeli Tepsi Ekmeği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberiyeli Tepsi Ekmeği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi



25 su bardağı un
Biberiyeli Tepsi Ekmeği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi30 gr yaş maya
Yarım su bardağı ılık su
4 çorba kaşığı sıvıyağ
3 dal dereotu
1 çorba kaşığı kuru biberiye
2 dal taze nane
3 dal maydanoz
Tuz
Hazırlanma Şekli

Mayayı yarım su bardağı ılık suda eriyinceye kadar karıştırıp 5 dakika bekletin Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın Tuz, 2 kaşık sıvıyağ ve mayalı karışımı ilave edip yoğurun Hamuru top şekline getirip 1 saat dinlendirin

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın Maydanoz, nane ve dereotunu temizleyip kıyın Tüm yeşillikleri hamura ilave edip tekrar yoğurun Fırın tepsisini 1 kaşık sıvıyağ ile yağlayın Hamuru fırın tepsisine alıp elinizle bastırarak yayın Üzerine bıçakla baklava dilimi şeklinde çizgiler çizin Kalan yağı fırça ile üzerine sürün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Dilimleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla