Yalnız Mesajı Göster

Gözleme Tatlısı Tarifi Resimli - Gözleme Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gözleme Tatlısı Tarifi Resimli - Gözleme Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi



Gözleme Tatlısı Tarifi Resimli - Gözleme Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi
Gözleme Tatlısı Tarifi Resimli - Gözleme Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi

Gözleme Tatlısı Tarifi Resimli
Resimli Gözleme Tatlısı Tarifi
Gözleme Tatlısı Tarifi

Malzemeler
200 gram un
1 paket margarin
250 gram toz şeker
1 limon
1 bardak kızartma yağı
1 yumurta

Gözleme tatlısının yapılışı:
250 gram şeker ile şurup yapınız
250 gram unu hamur tahtasına eleyip içerisine 1 kaşık yağ, 1 yumurta sarısı, kıvamında tuz ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız
Hamuru iyice özleştirdikten sonra 3cm çapında bir silindir yapıp enine 3 cm boyunca kesiniz
Her parçayı ayrı ayrı 2-3 mm incelikte dairelere açınız
Kalan margarini eritip açılan hamurların birer yüzeylerine fırça ile sürüp üst üste koyunuz (en üsttekini yağlamayınız)
15-20 dakika buzdolabında bekletip yağlarını dondurunuz
Donan hamurun hepsini birden 3-4 mm incelikte daire şeklinde tekrar açıp üzerine kalan yağı sürünüz
Sürülen yağ donmaya başlarken bir kenarından çeke çeke sigara gibi hamuru sarınız
Yavaş yavaş hamuru yuvarlayarak 2-3 cm çapında silindir yapınız
Silindire sağ elin keskin tarafı ile vura vura ceviz kadar parçalara ayırınız
Sivri uçları bükerek ortaya bastırıp yuvarlak haline getiriniz
Her parçayı merdane ile 3 mm inceliğinde dairelere açınız
Her daireyi kızgın kızartma yağına atıp kırmızı renkte kızartınız
Tavadan alınan hamurların yağını süzdükten sonra soğuk şuruba atınız
Şurubu çeken hamurları tatlı tabaklarına koyup üzerlerine kıyılmış ceviz serpip servis yapınız
Afiye olsun

Alıntı Yaparak Cevapla