Yalnız Mesajı Göster

Elma Tatlısı Nasıl Yapılır - Fırında Elma Tatlısı - Ekmekli Elma Tatlısı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elma Tatlısı Nasıl Yapılır - Fırında Elma Tatlısı - Ekmekli Elma Tatlısı



Elma Tatlısı Nasıl Yapılır ,
Elma Tatlısı Nasıl Yapılır - fırında elma tatlısı - ekmekli elma tatlısıfırında elma tatlısı , ekmekli elma tatlısı , elma tatlısının tarifi

Malzemeler (4 kişilik)

450 g elma
75 g kepekli ekmek (yaklaşık 3 dilim); kenarları çıkarılmış olarak
Yarım su bardağı (115 g) az yağlı beyazpeynir
3,5 yemek kaşığı (50 g) esmer şeker (tercihen light olanı)
1 su bardağı silme (200 ml) yağsız süt

Yapılışı:

1- Fırını önceden 220 derecede ısıtın Elmaları soyup, dörde bölün ve çekirdek yuvalarını çıkarın
2- Elmaları keskin bir bıçakla, 1 cm alınlığında ve genişliğinde kabaca
3- Ekmekleri de 1 cm’lik küpler halinde doğrayın Karışımı sertleştireceği için, kabukları kullanmayın
4- Elmaları bir kaseye koyun Ekmekleri, peyniri ve üç yemek kaşığı şekeri ilave edin Hafifçe sallayıp birbirlerine karışmalarını sağlayın (Bkz: Meyveli Tatlılar ve Tatlı Tarifleri )
5- Yağsız sütü de ilave edin Sonra karışımı geniş bir kalıba boşaltın Üzerine de yarım yemek kaşığı esmer şeker serpin
6- Elmaların üzeri kızarana kadar, 30-35 Jdakika pişirin Elma tatlısını sıcak olarak servis yapın

alıntı


Alıntı Yaparak Cevapla