Konu
:
Peynir Suflesi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Peynir Suflesi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynir Suflesi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
MALZEMELER
Peynir Suflesi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
4 kişilik
250 gr süt (1 kahve fincanı ve 1 çay fincanı)
1 çorba kaşığı ve 1 tatlı kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı ve 1 çorba kaşığı un
½ su bardağı zar gibi küçük doğranmış gravyer peyniri
bir tutam kırmızı biber
az tuz
az rende hindistancevizi
4 yumurta sarısı
4 yumurta akı
HAZIRLANIŞI
8-9 cm çapında 4 adet 1 kişilik güvecin içini yağlayın
Elinizi değdirmeden içine gravyer peynirlerini serpin
Bir tencereye yağı ve unu koyup bir çırpma teli ile karıştırarak 3-4 dakika orta ateşte kavurup ateşten alın ve 5 dakika dinlendirin
Tuzu, hindistan cevizini, biberi ve kaynar sütü ilave ederek iyice karıştırın
Orta ateşte 3 dakika kaynatıp ateşten alın
İlk sıcaklığı geçince 4-5 dakika sonra karıştırarak önce sarı yumurtayı sonra peyniri yedirin
Çukur bir kapta yumurta aklarını da çırpma teli ile çırparak köpürtüp kar yapın
Çalkalamadan bir kevgirle karıştırarak sufle harcına yedirin
Güveçlerin içine etrafına bulaştırmadan bölün
Ortadan hızlı fırın ısısında güveçlerin 3 cm üstüne kadar kabarıp üzeri kızarıncaya kadar 15 dakika pişirip servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul