Konu
:
İncirli Dilimler Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
İncirli Dilimler Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncirli Dilimler Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
İncirli Dilimler
İncirli Dilimler Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 150 gr tereyağı (oda ısısında)
- 1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
- 1 adet yumurta
- ½ çay bardağı süt
- ½ çay kaşığı saf vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
İç malzemesi:
- 250 gr kuru incir
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 Türk kahvesi fincanı su
- 1 çay kaşığı zencefil
Üzerine:
- Pudra şekeri
Yapılışı:
1
Öncelikle iç malzemeyi hazırlayın
Kuru incirleri küçük küçük doğrayıp ufak bir tencereye alın, üzerine suyu, şekeri ve zencefili ekleyip orta ateşte kaynatın
Sık sık karıştırmayı unutmayın
İncirler yumuşadığında ocaktan alıp soğumaya bırakın
2
Unu derince bir kaba eleyin
Vanilya, kabartma tozu, tarçın ve hindistan cevizini ekleyip harmanlayın
3
Ortasını havuz gibi açıp tereyağını, sütü ve yumurtayı ekleyin
Kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak, ama elinizden ayrılan bir kıvama gelene dek yoğurun
Ben hamurun tutmama ihtimaline karşı unun hepsini baştan eklemedim
Siz de aynı şekilde unu gerektikçe ekleyebilirsiniz
4
Hamurunuz hazır olunca streç filme sarıp buzdolabında 15 dk dinlendirin
Daha sonra dinlenmiş hamuru tezgaha un serperek merdane yardımıyla açın
Dikdörtgen şeklinde, 1 cm kalınlığında bir hamur elde edin
5
Hamurun ortasına iç malzemeyi yayıp rulo yapın
Rulonuzu dikkatle alıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize aktarın
6
Önceden 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirin
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul