Yalnız Mesajı Göster

Bayram İçin Hafif Tatlı Tarifi Portakallı Revani Tarifi Resimli

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram İçin Hafif Tatlı Tarifi Portakallı Revani Tarifi Resimli



Bayram İçin Hafif Tatlı Tarifi Portakallı Revani Tarifi Resimli
Bayram İçin Hafif Tatlı Tarifi Portakallı Revani Tarifi Resimli

Portakallı Revani Tarifi Resimli
Resimli Portakallı Revani Tarifi
Portakallı Revani Tarifi



PORTAKALLI REVANİ

Malzemeler :

* 3 yumurta

* 1 çay bardağı şeker

* 1 çay bardağı sıvıyağ

* 2 çay bardağı portakal suyu

* 1 su bardağı irmik

* 2 su bardağı un

* 1 kabartma tozu

* Bir portakal kabuğu rendesi

Şurubu için :

* 2 su bardağı su

* 1 çay bardağı portakal suyu

* 3 su bardağı şeker

Yapılışı :

Yumurta ve şekeri ister elle, ister mikser ile iyice çırpın Un ve kabartma tozu haricindeki malzemeleri ekleyip yeniden hafifçe çırpın Diğer malzemeleri de koyarak iyice çırpın Fırın tepsisi veya dikdörtgen borcamı yağlayın ve hamuru içine dökün 175 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin

Şerbetini pişirin

Revani soğuk, şerbet sıcak olacak şekilde revaninin üzerine dökün Şerbetini iyice çekince servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla