Yalnız Mesajı Göster

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Resimli - Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Yapılışı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Resimli - Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Yapılışı



Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Resimli - Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Yapılışı
Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Resimli - Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Yapılışı

Hanım göbeği tatlısı nasıl yapılır?
Hanım göbeği tatlısı Resimli
Hanım göbeği tatlısı



Gerekli Malzemeler:
25 Su bardağı un
1 Paket margarin 1 parmak genişliğinde aprça ayrılacak
4 Yumurta
3 Su bardağı şeker
Çeyrek Limon suyu
1 Tutam tuz
2 Su bardağı ayçiçek yağı( kızartma için)
Hanım göbeği tatlısı tarifi ;

Şekerimizi bir kaba alıyoruz
3 su bardağı su ve üç su bardağı şekeri ilave ediyoruz normal eteşte başlatıyoruz kaynamaya
Kaynama olayında dikkat etmeniz gereken husus köpükleri almaktır
Köpükleri aldık ve baktık kaynıyor hemen bir tatlı kaşığı limon suyu ilave ederiz ve koyulaştığında ateşten alıyoruz
Bakır bir tencereye 2 bardak su margarin ve tuz konup kaynatılır
Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak pişirilir tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır
Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır iyice karıştırılır ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır yağlanmış avuç arasında yuvarlanıp yassıltılır
Ve parmakla ortası delinirIsıtılmış yağa konulur
Tava hafifce sallanarak pembe renkte kızartılır fazla yağını alması için kağıt üzerine çıkartılır sonra şuruba atılır
Bir kaçkere çevrilip 5 dak bekletilip servis yapılır
Bu arada dilerseniz yaptığınız hamurların ortasına parmakla ufaktan bir çukur yaparak içine fındık, ceviz yada çikolata koyabilirsiniz gerçekten çok hoş görünüyor

Alıntı Yaparak Cevapla