Konu
:
İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi Resimli - İrmik Böreği (Gnokçi) Nasıl Yapılır Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi Resimli - İrmik Böreği (Gnokçi) Nasıl Yapılır Tarifi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi Resimli - İrmik Böreği (Gnokçi) Nasıl Yapılır Tarifi
İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi Resimli - İrmik Böreği (Gnokçi) Nasıl Yapılır Tarifi
İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi Resimli - İrmik Böreği (Gnokçi) Nasıl Yapılır Tarifi
İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi
İrmik Böreği (Gnokçi) nasıl yapılır
İrmik Böreği (Gnokçi) yapılışı
İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi Resimli
Malzemeler:
Yarım litre süt (2,5 su bardağı)
Yarım su bardağından biraz fazla irmik
2 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kadar tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı hindistancevizi
Tarif:
1
Sütü kaynatın
Kaynamış süte irmiği dökün ve karıştırarak süt kıvamlanıncaya kadar pişirin
Karıştırmazsanız irmik dibe çöker ve yapışır
2
Oda sıcaklığındaki yumurtayı bir kaseye kırıp içine tuz, karabiber, hindistancevizi, yağ ve yarım bardak kaşarı ekleyin
Çırpın
İçine kaynamış sütten de bir kaç kaşık koyup çırpmaya devam edin
Sonra yumurtayı koyulaşmış irmikli süte boşaltın
Hızla karıştırın
3
Borcam ya da kek kalıbını yağlayıp içine bu karışımı dökün
Üstünü bir bezle kapatıp iyice soğuyana kadar karışımı bekletin
Tercihen buzdolabında 1 gün beklesin
4
Pişirmeden önce irmik böreğini dilimleyin
Kaptan çıkarmadan üstüne kalan kaşarı serpin ve 170 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin
Sıcak servis edin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul