Yalnız Mesajı Göster

Baklava Tarifi-Ramazan Bayramı Baklava Tarifi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklava Tarifi-Ramazan Bayramı Baklava Tarifi



Baklava Tarifi-Ramazan Bayramı Baklava Tarifi
Baklava Tarifi-Ramazan Bayramı Baklava Tarifi

Baklava tarifi
Baklava nasıl yapılır
Baklava yapılışı
Oktay usta Baklava tarifi

Baklava tarifi-Ramazan Bayramı Baklava Tarifi



Malzemeler
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Bir subardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım limon
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
  • 3 yumurta
  • Alabildiği kadar un
Baklava yapıldıktan sonra
  • 2 paket margarin
Şerbet için
  • 2 kilo şeker
  • 2kilo su
  • Yarım limon
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edelim Bu hamuru 12 parçaya bölelim Her parcayı 10 eşit şekilde fındık büyüklüğünde yuvarlaklar elde edelim Bu yuvarlakları nişasta unu ile açalım Bir çay tabağı büyüklüğünde 10 taneyi üst üste koyalım Açılmış nışastası bol olsun Sonra büyük açalım Tepsiye koyalım ve üzerine ceviz serpelim Bu işlem 12 kez yapılacak sonra keselim Üzerine erimiş 2 adet margarini dökelim ve fırına sürelim Yaklaşık 40- 45 dakika fırını açmadan pişirelim Sonra üzerine gazete koyalım 15 saatte düşük ayarda pişirelim Sonra şerbeti hazırlayalım 2kilo şeker 2 kilo su yarım limonu koyalım tencereye kaynatalımşerbet kıvama gelirken bu arada baklavamız soğusun Tatlı soğuk serbet sıcak olacak serbet kıvama gelince tatlının üzerıne dökelim 4 saat sonra tatlımız tadını çekecek yenebilecek kıvama gelecektir

Afiyet olsun

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla