09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru İncir Tatlısı - Kuru İncir Tatlısı Tarifi - Kuru İncir Tatlısı Nasıl Yapılır
Kuru İncir Tatlısı - Kuru İncir Tatlısı Tarifi - Kuru İncir Tatlısı Nasıl yapılır - incir tatlısı nasıl yapılır - ballı incir tatlısı tarifi - kuru incirden tatlı yapılışı
Kuru İncir Tatlısı - Kuru İncir Tatlısı Tarifi - Kuru İncir Tatlısı Nasıl yapılır
Malzemeler
450 gr kuru incir
2 çay kaşığı çay
200 gr ceviz içi (çekilmiş)
3 yemek kaşığı bal
1/2 limon kabuğu rendesi
4 adet taze nane yaprağı
2 adet defne yaprağı
2 su bardağı su
2 adet muz
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı küçük hindistancevizi (muskat)
1 su bardağı şeker
5 adet karanfil
Yapılışı
1/2 lt suda çayı demleyin
incirleri demlediğiniz sıcak çayda, 4-5 saat bekletin Daha sonra incirleri çıkartın ve çay suyunu bir kenara ayırın
Cevizleri çekin ve 2 adet muzla birlikte ezin
incirlerin altlarını, sap kısımları üste gelecek şekilde oyun ve cevizli muz karışımını, incirlerin içine doldurun
Kenara ayırdığınız çay suyundan 1+1/2 su bardağı (375 ml) alın, içine; limon kabuğu rendesi, defne yaprağı, tarçın, toz şeker, küçük hindistancevizi rendesi (muskat), nane ve 5 adet karanfil koyup 15-20 dk kaynatarak şerbetinizi hazırlayın Daha sonra bu şerbeti süzün
içini doldurduğunuz incirleri bir fırın kabına yerleştirin
Hazırladığınız şerbeti ve balı incirlerin üzerine döküp, 175 derece fırında, 40 dk kadar pişirin Soğuk olarak servis yapın
alıntı
|
|
|