Konu
:
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi - Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Yapılışı - Resimli Anlatım
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi - Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Yapılışı - Resimli Anlatım
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi - Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Yapılışı - Resimli Anlatım
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi - Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Yapılışı - Resimli Anlatım
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi - Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Yapılışı - Resimli Anlatım
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı yapılışı
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı yapmanın püf noktası
Malzemeler
500 gram tel kadayıf
3 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
250 gram tereyağı
Şerbeti için,
4 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
2 çay kaşığı limon
Hazırlanışı
Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencereye alın
Koyulaşana kadar yüksek ateşte pişirin
Ocaktan indirdikten sonra limon suyunu ekleyip karıştırın
Soğuması için bekletin
Tereyağını kızdırmadan kısık ateşte eritin
Büyük bir tepsinin içine kadayıfı serin
Üzerine tereyağ dökün ve kadayıfla harmanlayın
Orta derinlikte fırın tepsisine kadayıfın yarısını yayın
Elinizle bastırarak iyice sıkılaşmasını sağlayın
Üzerine antep fıstığını eşit aralıklarla serpiştirin
Kalan kadayıfı elinizle iyice bastırarak tepsiye yayın
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin
Kadayıf fırından çıktıktan sonra sıcakken şerbetini dökün
1 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul