Yalnız Mesajı Göster

Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi - Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Yapılışı - Resimli Anlatım

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi - Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Yapılışı - Resimli Anlatım



Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi - Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Yapılışı - Resimli Anlatım
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi - Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Yapılışı - Resimli Anlatım

Fıstıklı Kadayıf Tatlısı
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı yapılışı
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı yapmanın püf noktası



Malzemeler
500 gram tel kadayıf
3 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
250 gram tereyağı
Şerbeti için,
4 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
2 çay kaşığı limon

Hazırlanışı

Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencereye alın

Koyulaşana kadar yüksek ateşte pişirin

Ocaktan indirdikten sonra limon suyunu ekleyip karıştırın

Soğuması için bekletin

Tereyağını kızdırmadan kısık ateşte eritin

Büyük bir tepsinin içine kadayıfı serin

Üzerine tereyağ dökün ve kadayıfla harmanlayın

Orta derinlikte fırın tepsisine kadayıfın yarısını yayın

Elinizle bastırarak iyice sıkılaşmasını sağlayın

Üzerine antep fıstığını eşit aralıklarla serpiştirin

Kalan kadayıfı elinizle iyice bastırarak tepsiye yayın

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin

Kadayıf fırından çıktıktan sonra sıcakken şerbetini dökün

1 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla