Yalnız Mesajı Göster

Kazandibi Tarifi - Kazandibi Tatlısı Tarifi - Kazandibi Tatlısının Yapılışı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kazandibi Tarifi - Kazandibi Tatlısı Tarifi - Kazandibi Tatlısının Yapılışı



Kazandibi Tarifi - Kazandibi Tatlısı Tarifi - Kazandibi Tatlısının Yapılışı
Kazandibi Tarifi - Kazandibi Tatlısı Tarifi - Kazandibi Tatlısının Yapılışı

Kazandibi Tarifi



Malzemeler

1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı pirinç un
1 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı

Un, nişasta ve pirinç ununu derin bir kasede karıştırın
İçine 1 su bardağı süt ekleyip topaklanmaması için iyice karıştırın
Tencereye kalan sütü, toz şeker ve tuzu alıp karıştırın
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kaynatın
Kaynamış sütten 1 kepçe alıp nişastalı karışıma ekleyip karıştırın
Nişastalı karışımı kaynayan tencereye ekleyip iyice karıştırın
Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın
Orta derinlikte bir tepsinin tabanına pudra şekerini serpin
Üzerine muhallebiyi döküp, yayın
Tepsiyi ocağın üzerine alıp her iki tarafını çevirerek pişirin
Şeker eriyecek ve muhallebinin pişen tarafları karamelleşecektir
Pişen tatlı tepsisini içi su dolu bir tepsinin içine yerleştirin
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp 3 saat bekletin
Servis yapacağınız zaman karelere bölün

Alıntı Yaparak Cevapla