09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şekerpare - Şeker Pare Tarifi-Şekerpare Tatlısı Tarifi Resimli Anlatımlı Tarif
Şekerpare - Şeker Pare Tarifi-Şekerpare Tatlısı Tarifi Resimli Anlatımlı Tarif
Şekerpare - Şeker Pare Tarifi-Şekerpare Tatlısı Tarifi Resimli Anlatımlı Tarif
şekerpare nasıl yapılır,resimli tatlı tarifleri,şekerpare tatlı tarifi,şekerpare yapılışı,şekerpare yapımı,şekerparenin püf noktaları
ŞEKERPARE

şekerpare için gereken malzemeler:
1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
üzerlerine:
fındık içi
Şekerparelerin hazırlanması:
1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin)
Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirinÖnceden ısıtılmış fırında pişirin180 derece 20-25 dakika şekerparelere bakıp bir 5 dakika daha frında bekletebilirsiniz
Şerbetin hazırlanması:
3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın
Ateşten alıp ılıtın
Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin
Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin
|
|
|