Konu
:
Krem Karamel Tatlısı-Krem Karamel - Krem Karamel Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Krem Karamel Tatlısı-Krem Karamel - Krem Karamel Nasıl Yapılır
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krem Karamel Tatlısı-Krem Karamel - Krem Karamel Nasıl Yapılır
Krem Karamel Tatlısı-Krem Karamel - Krem Karamel Nasıl yapılır
Malzemeler
8 yumurta
2 su bardağı toz şeker (1 su bardağı karamel yapmak için)
1 litre süt
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yapılışı
1 su bardağı tozşeker ile 1 litre süt kaynatılır ve altı kapatılır
8 yumurta köpük köpük oluncaya kadar çırpılır ve nişasta eklenerek bir süre daha karıştırın
Sütlü karışıma yumurtalar katılarak bir dakika daha karıştırılır ve vanilya eklenir
Bu arada 1 subardağı toz şeker teflon tavada karamelize olana kadar pişirilir
Krem karamel kaplarına karamelden birer çorba kaşığı konarak dağıtılır
Yumurtalı sütlü karışım üzerlerine ekleyin
Fırın tepsisine kaseleri dizin
Kaselerin yarısına gelecek kadar tepsiye su ekleyin
(Krem karamelin özelliği su içinde bir kapta pişmesidir)
175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Fırından çıktıktan sonra buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra ters çevirerek servis edin
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul