Yalnız Mesajı Göster

Krem Karamel Tatlısı-Krem Karamel - Krem Karamel Nasıl Yapılır

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krem Karamel Tatlısı-Krem Karamel - Krem Karamel Nasıl Yapılır







Krem Karamel Tatlısı-Krem Karamel - Krem Karamel Nasıl yapılır

Malzemeler

8 yumurta
2 su bardağı toz şeker (1 su bardağı karamel yapmak için)
1 litre süt
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Yapılışı

1 su bardağı tozşeker ile 1 litre süt kaynatılır ve altı kapatılır
8 yumurta köpük köpük oluncaya kadar çırpılır ve nişasta eklenerek bir süre daha karıştırın
Sütlü karışıma yumurtalar katılarak bir dakika daha karıştırılır ve vanilya eklenir
Bu arada 1 subardağı toz şeker teflon tavada karamelize olana kadar pişirilir
Krem karamel kaplarına karamelden birer çorba kaşığı konarak dağıtılır
Yumurtalı sütlü karışım üzerlerine ekleyin
Fırın tepsisine kaseleri dizin Kaselerin yarısına gelecek kadar tepsiye su ekleyin
(Krem karamelin özelliği su içinde bir kapta pişmesidir)
175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Fırından çıktıktan sonra buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra ters çevirerek servis edin

alıntıdır


Alıntı Yaparak Cevapla