Yalnız Mesajı Göster

Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi - Kalbura Bastı Tatlısı Yapılışı Resimli

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi - Kalbura Bastı Tatlısı Yapılışı Resimli



Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi - Kalbura Bastı Tatlısı Yapılışı Resimli
Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi - Kalbura Bastı Tatlısı Yapılışı Resimli
Kalbura Bastı Tatlısı
Kalbura Bastı Tatlısının tarifi
Kalbura Bastı Tatlısı nasıl yapılır
Kalbura Bastı Tatlısı yapılışı nasıldır
Kalbura Bastı Tatlısı resimli anlatımı



Malzemeler

1 Su bardağı sıvıyağ
1,5 Su bardağı şeker
1 Çay bardağı dövülmüş ceviz içi
1/3 Çay bardağı limon suyu
2 Su bardağı su
1 Paket vanilin
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un

Hazırlanışı

Şekeri ve suyu bir tencereye koyup 10-15 dakikakaynatın
Limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın
Unu derin bir kaba koyup ortasını açın
İçine erimiş margarini, vanilini, kabartma tozunu ve 1 yemek kaşığı şekeri ilave edin
Kulak memesi kıvamına gelinceye dek hamuru yoğurun
Hamuru 10 eşit parçaya bölüp yuvarlaklar yapın
Her bir yuvarlağı kalbur ya da rende üzerine koyup üzerine parmaklarınızla bastırıp iz çıkmasını sağlayın
Ortalarına bir çay kaşığı iç koyup elinizle tekrar yuvarlayın
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin
Piştikten sonra maşa yardımıyla içi derin kare bir borcama alıp soğuk şerbeti üzerine dökün
Soğuk servis yapın

Mutlaka şerbet soğuk,tatlı sıcak olmalıdır ki şerbeti iyice içine çeksin

Alıntı Yaparak Cevapla