Konu
:
Sultan Tacı Tatlısı Tarifi - Sultan Tacı Tatlısının Yapılışısultan Tacı Tatlısı Tarif
Yalnız Mesajı Göster
Sultan Tacı Tatlısı Tarifi - Sultan Tacı Tatlısının Yapılışısultan Tacı Tatlısı Tarif
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sultan Tacı Tatlısı Tarifi - Sultan Tacı Tatlısının Yapılışısultan Tacı Tatlısı Tarif
Sultan Tacı Tatlısı Tarifi - Sultan Tacı Tatlısının Yapılışı - Sultan Tacı Tatlısı Nasıl Yapılır
Sultan Tacı Tatlısı Tarifi - Sultan Tacı Tatlısının YapılışıSultan Tacı Tatlısı Tarif
Malzemeler;
Şurup için;
• 425 gr toz seker(2,5 su bardağı)
• 800 ml (4 su bardağı su )
• 1 tatlı kasığı limon suyu
Hamur için;
• 1 yumurta
• 250 gr tereyağı
• 1 su bardağı irmik
• 1 cay bardağı seker
• yeterince un (2-2,5 su bardağı)
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
bulamak için;
• 1 su bardağı sut
• 1 su bardağı haşhaş tohumu
Üzeri için: 1 su bardağı yarım ceviz taneleri
Yapılışı:
Öncelikle şurubunu hazırlamak için bir tencereye toz şeker ve suyu katarak arada bir karıştırarak kaynatınız
Tenceredeki karışımımız kaynamaya başladığı an üzerine limon ekleyelim
Limon ekledikten 5 dk sonra tenceremizi ocaktan alıp soğumaya bırakalım
Daha sonrada seker,vanilya kabartma tozu,yumurta, tereyağı,irmik , ve unu iyice yoğuralım fakat yoğururken unumuzu azar azar koyalımki yumuşaklığımızı ayarlayalım
Daha sonrada hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğündeparçalar koparıp önce süte sonra haşhaşa bulayarak yağlanmış fırın tepsimize koyalım
Hazırda duran ceviz tanelerimizide süte batırara hazırladığımız parçaların üzerine batıralım
Daha sonrada önceden hazırladığımız sıcak fırınımızda 180 derecede kızarana kadar pişirelim
Pişme işlemi bittikten sonra fırından çıkartın ve 5 dk beklettikten sonra üzerine soğuk şurubunu dökelim
Alıntı
Afiyet olsunnn
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul