09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gelin Tatlısı Tarifi - Gelin Tatlısı Tarifi Resimli - Gelin Tatlısı Nasıl Yapılır
Gelin Tatlısı Tarifi - Gelin Tatlısı Tarifi Resimli - Gelin Tatlısı Nasıl Yapılır
Gelin Tatlısı Tarifi - Gelin Tatlısı Tarifi Resimli - Gelin Tatlısı Nasıl Yapılır
Gelin Tatlısı Tarifi
Gelin Tatlısı Tarifi Resimli
Resimli Gelin Tatlısı Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı margarin (eritilip, ılıtılmış)
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı tahin
3 yemek kaşığı pekmez
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Öncelikle şerbet için, toz şekerle suyu tencereye koyup karıştırın
Şeker eriyip, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın
Derin bir yoğurma kabının içine; margarin, tahin, pekmez, kabartma tozu ve ceviz içini koyup, elinizle karıştırın
Yavaş yavaş unu ekleyerek sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamurun üzerini örterek 20 dakika dinlendirin
Yağlanmış dikdörtgen cam kabın içerisine hamuru elimizle bastırarak yayın ve baklava dilimi formunda kesin
Sonra da 175 dereceli fırında 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin, en az 30 dakika şerbeti çekmesini bekleyelin
Afiyet olsun
|
|
|