Yalnız Mesajı Göster

Elazığ Usulü Keşkek Tarifi Resimli - Elazığ Usulü Keşkek Tarifi Yapılışı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elazığ Usulü Keşkek Tarifi Resimli - Elazığ Usulü Keşkek Tarifi Yapılışı



Elazığ usulü Keşkek Tarifi Resimli - Elazığ usulü Keşkek Tarifi Yapılışı
Elazığ usulü Keşkek Tarifi Resimli - Elazığ usulü Keşkek Tarifi Yapılışı

Resimli Elazığ usulü Keşkek tarifi
Elazığ usulü Keşkek nasıl yapılır

2 su bardağı kuru fasulye
4 su bardağı aşurelik buğday
250 gr kavurma veya haşlanmış dil
2 adet soğan
300 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salça
8 su bardağı su
tuz



Elazığ Usulü Keşkek Tarifi:
Soğanlar doğrandıktan sonra pembeleşinceye kadar kavrulur Fasulyeler haşlanır ve süzülür Soğanlara salça, su, fasulye, buğday ve et katılır Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir Pişerken sık sık tahta kaşık ile çarpa çarpa ezilmeleri için karıştırılır piştikten sonra servis tabağına alınır Orta kısmı çukurlaştırılır ve bu çukura eritilmiş tereyağ dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla