09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar Yemekleri Tarifleri - İftar Yemeği Tarifleri - İftar İçin Yemek Tarifleri
İftar Yemekleri Tarifleri - İftar Yemeği Tarifleri - İftar İçin Yemek Tarifleri
İftar Yemekleri Tarifleri - İftar Yemeği Tarifleri - İftar İçin Yemek Tarifleri
İftar Yemekleri Tarifleri
İftar Yemekleri
Yemek Tarifleri İftar Sofralarınız için
Tas Kebaplı Pilav Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç 300 gram kuşbaşı koyun eti
1 adet soğan
1-2 adet domates veya yarım yemek kaşığı salça
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı yağ, Tuz, karabiber
Yapılışı:
1 Pirinçler ayıklanır, sıcak tuzlu suda en az bir saat kadar bekletilir İki üç defa yıkanıp, suyu süzülür
2 İnce doğranmış soğan, et ile birlikte yağda kavrulur Domates rendelenir, üzerine katılır Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir (Kendi suyu pişirmeye yetmezse, sıcak su ilave edilerek pişmesi sağlanır )
3 Pişen etler, süzülerek alınır Ateşe dayanıklı bir kâseye
Çanak Köfte Tarifi
Malzemeler:
1 kilogram kıyma
1 adet soğan
250 gram parça et
2 adet havuç
1 çay bardağı bezelye 100 gram mantar 3-4 adet domates 3-4 adet sivribiber
2 yemek kasığı yağ
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı galeta unu (veya 3-4 dilim bayat ekmek içi)
Karabiber, tuz
köfte baharı, kekik
Yapılışı:
1 Parça et haşlanır İnce ince didilir (Ya da kübik doğranarak haşlanır )
2 Pişen et, 2 kaşık yağ, küçük doğranmış mantar, bezelye, ince doğranmış havuçla birlikte biraz kavrulur ve sote yapılır
3 Diğer taraftan kıymaya, rendelenmiş soğan, kabukları soyulup
Ciğerli Pilav Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
300 gr koyun ciğeri
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Pirinci ılık su ile ıslatıp 10-15 dakika bekletin Daha sonra akan suyun altında yıkayıp süzün
2 Soğanı soyup yemeklik boyda doğrayın Ciğerin zarını soyup küçük küçük doğrayın veya mutfak robotunda kıyın
3 Yağı pilav tenceresine koyup doğranmış soğanı ilave edin Tuz ekleyip soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun Ciğeri ilave edip pişinceye kadar karıştırarak kavurun Süzülmüş pirinci ilave edip karıştırın ve sıcak suyunu ekleyin Karabiber serpip ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın Pirinçler suyunu çekene
|
|
|