Yalnız Mesajı Göster

Yumurtalı İspanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumurtalı İspanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Yumurtalı ıspanak çorbası
Yumurtalı ıspanak çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dk
4 kişilik
Malzemeler:

400 gram dondurulmuş ıspanak
100 gram minik soğan
1 diş sarmısak
400 ml kremşanti
100 ml sirke
4 adet yumurta
30 gram tereyağı
300 ml süt
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
taze rendelenmiş muskat
beyaz karabiber
tuz

Hazırlanışı:
Ispanağı çözülmeye bırakın, süzün ve 1 cm büyüklüğünde parçalara kesin Soğan ve sarmısakları soyun Soğanları minik küblere doğrayın, sarmısağı ezin 100 ml kremşantiyi katı çırpın
2 lt suyu tuz ve sirke ile kaynatın Yumurtaları dikkatlice sarılarının dağılmamasına özen göstererek fincana kırıp fincandan da kaynamakta olan suya kaydırın Yumurta aklarını mümkün olduğunca sarıların üzerlerine kapatın ve ateşten alın
Soğanları ve sarmısağı kızgın tereyağında çevirin Ispanağı ilave edip karıştırın Süt ve kalan kremşantiyi katın Tuz, beyaz karabiber ve muskat ile tatlandırın 2-3 dakika hafif ateşte pişirin Katı çırptığınız kremşantiyi yedirin
Delikli kepçe ile yumurtaları sudan çıkarın ve iyice süzüp tabaklara alın Çorbayı ekleyip üzerlerine zeytinyağı gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla