Konu
:
Yumurtalı Ispanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Yumurtalı İspanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumurtalı İspanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yumurtalı ıspanak çorbası
Yumurtalı ıspanak çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 40 dk
4 kişilik
Malzemeler:
400 gram dondurulmuş ıspanak
100 gram minik soğan
1 diş sarmısak
400 ml
kremşanti
100 ml
sirke
4 adet yumurta
30 gram tereyağı
300 ml
süt
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
taze rendelenmiş muskat
beyaz karabiber
tuz
Hazırlanışı:
Ispanağı çözülmeye bırakın, süzün ve 1 cm
büyüklüğünde parçalara kesin
Soğan ve sarmısakları soyun
Soğanları minik küblere doğrayın, sarmısağı ezin
100 ml
kremşantiyi katı çırpın
2 lt
suyu tuz ve sirke ile kaynatın
Yumurtaları dikkatlice sarılarının dağılmamasına özen göstererek fincana kırıp fincandan da kaynamakta olan suya kaydırın
Yumurta aklarını mümkün olduğunca sarıların üzerlerine kapatın ve ateşten alın
Soğanları ve sarmısağı kızgın tereyağında çevirin
Ispanağı ilave edip karıştırın
Süt ve kalan kremşantiyi katın
Tuz, beyaz karabiber ve muskat ile tatlandırın
2-3 dakika hafif ateşte pişirin
Katı çırptığınız kremşantiyi yedirin
Delikli kepçe ile yumurtaları sudan çıkarın ve iyice süzüp tabaklara alın
Çorbayı ekleyip üzerlerine zeytinyağı gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul