Konu
:
Fesleğen Soslu Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Fesleğen Soslu Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fesleğen Soslu Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Fesleğen soslu çorba
Fesleğen soslu çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 50 dakika
6-8 kişilik
Malzemeler:
2 adet soğan
4 diş sarmısak
400 gram patates
2 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı domates salçası
150 ml
zeytinyağı
850 gram konserve soyulmuş domates
1
5 litre sebze suyu
300 gram sarı ve kırmızı dolmalık biber
150 gram kabak
100 gram havuç
100 gram kereviz
50 gram öğütülmüş badem
2 demet fesleğen
tuz
karabiber
kekik
Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsağı soyup kıyın
Patatesleri soyup küb şeklinde doğrayın
Hepsini büyük bir tencerede 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun
Kekik, defne yaprağı ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edin
Konserve domatesi ve sebze suyunu katıp tuz ve karabiberle tatlandırın
30 dakika pişirin
Kabakları, biberleri, kerevizi ve havucu temizleyip dilimleyin
Fesleğen sosu için 2 diş sarımsağı soyup fesleğen yaprakları, badem ve kalan zeytinyağı ile püre haline getirin
Tuz ve karabiber ekin
Domatesli sosu ince süzgeçten geçirin
Dilimlenmiş sebzeleri ilave edip tekrar kaynatın
10 dakika pişirip fesleğen sos ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul