Yalnız Mesajı Göster

Fesleğen Soslu Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğen Soslu Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Fesleğen soslu çorba
Fesleğen soslu çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 50 dakika
6-8 kişilik
Malzemeler:

2 adet soğan
4 diş sarmısak
400 gram patates
2 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı domates salçası
150 ml zeytinyağı
850 gram konserve soyulmuş domates
15 litre sebze suyu
300 gram sarı ve kırmızı dolmalık biber
150 gram kabak
100 gram havuç
100 gram kereviz
50 gram öğütülmüş badem
2 demet fesleğen
tuz
karabiber
kekik

Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsağı soyup kıyın Patatesleri soyup küb şeklinde doğrayın
Hepsini büyük bir tencerede 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun Kekik, defne yaprağı ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edin
Konserve domatesi ve sebze suyunu katıp tuz ve karabiberle tatlandırın 30 dakika pişirin
Kabakları, biberleri, kerevizi ve havucu temizleyip dilimleyin
Fesleğen sosu için 2 diş sarımsağı soyup fesleğen yaprakları, badem ve kalan zeytinyağı ile püre haline getirin Tuz ve karabiber ekin
Domatesli sosu ince süzgeçten geçirin Dilimlenmiş sebzeleri ilave edip tekrar kaynatın 10 dakika pişirip fesleğen sos ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla