Konu
:
Karidesli Ispanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Karidesli İspanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karidesli İspanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Karidesli ıspanak çorbası
Karidesli ıspanak çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 35 dk
4 kişilik
Malzemeler:
300 gram patates
1 diş sarmısak
250 ml
beyaz şarap
500 ml
sebze suyu
200 ml
krema
800 gram ıspanak
250 gram beyaz soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
100 gram karides
tuz
karabiber
bu yaratıcı çorba aynı zamanda çok da dekoratif
Ama en güzel tarafı, çok kısa sürede hazırlanabiliyor oluşu
Hazırlanışı:
Patatesleri soyup küp doğrayın
Sarmısağı soyup ince kıyın
Tereyağı bir tencerede eritin, patates ve sarmısağı yağda öldürün
200 ml
şarap, sebzesuyu ve kremayı ilave edin
Tuzunu biberini serpin ve 20 dakika üstü açık olarak kaynamaya bırakın
Dondurulmuş ıspanağı kevgirde süzdürün ve ince kıyın
Soğanı soyup jülyen doğrayın
Sıvıyağı bir tavada ısıtın, şekeri yağın üzerine serpeleyin
Soğanı şekerli yağda hafif esmerleşene kadar kavurun
Soğanın üzerine 50 ml
şarap dökün ve bütün sıvı buharlaşıncaya kadar kaynatın
Dondurulmuş karidesi soğanın üzerine ilave edin, tuzlayıp biberleyin ve sıcak bir yerde bekletin
Ispanağı çorbaya katın, tuz, biber ekleyerek püre haline getirin
Karidesleri tabakların ortasına yerleştirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul