Yalnız Mesajı Göster

Karnabahar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnabahar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Karnabahar çorbası
Karnabahar çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

1 adet ufak karnıbahar
100 gram soğan
50 gram tereyağı
800 ml sebze suyu
10 ml kremşanti
3 dilim tost ekmeği
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı maydanoz yaprağı
20 gram susam
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Karnnıbaharı ayıklayıp iri parçalara bölün Bol kaynar tuzlu suda 5-6 dk haşlayın ve süzün 3/4'ünü incecik kıyın Kalanları ufak parçalara bölüp bir kenara koyun
Soğanları soyun ve minik küblere doğrayın 30 gr tereyağını eritin soğanları koyup pembeleştirin Kıyılmış karnıbaharı katıp çevirin
Sebze suyu ve kremşanti ilave edin ve 3 dk hafifçe kaynatın Tuz ve karabiber ile tatlandırıp bir kenara koyun
Tost ekmeğinin kenarlarını çıkartıp içlerini 2 cm büyüklüğünde doğrayın Sarmısağı soyun ve ince nice doğrayın
Sıvı yağı kızdırın İlk önce tost ekmeğini ve sarmısakları, sonra kalan tereyağını koyun Karıştırarak kızartın Kıtır ekmekleri tavadan alıp yağlarını süzülmesi için mutfak kağıdının üzerine koyun
Susamı yağsız tavada karıştırarak pembeleştirin
Karnıbahar çorbasını mikserde püre haline getirin Ufak parçaları ilave edip ısıtın
Tabakalra alıp, kıtır ekmeklerle, susam ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla