Konu
:
Karnabahar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Karnabahar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karnabahar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Karnabahar çorbası
Karnabahar çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
1 adet ufak karnıbahar
100 gram soğan
50 gram tereyağı
800 ml
sebze suyu
10 ml
kremşanti
3 dilim tost ekmeği
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı maydanoz yaprağı
20 gram susam
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Karnnıbaharı ayıklayıp iri parçalara bölün
Bol kaynar tuzlu suda 5-6 dk haşlayın ve süzün
3/4'ünü incecik kıyın
Kalanları ufak parçalara bölüp bir kenara koyun
Soğanları soyun ve minik küblere doğrayın
30 gr tereyağını eritin
soğanları koyup pembeleştirin
Kıyılmış karnıbaharı katıp çevirin
Sebze suyu ve kremşanti ilave edin ve 3 dk hafifçe kaynatın
Tuz ve karabiber ile tatlandırıp bir kenara koyun
Tost ekmeğinin kenarlarını çıkartıp içlerini 2 cm büyüklüğünde doğrayın
Sarmısağı soyun ve ince nice doğrayın
Sıvı yağı kızdırın
İlk önce tost ekmeğini ve sarmısakları, sonra kalan tereyağını koyun
Karıştırarak kızartın
Kıtır ekmekleri tavadan alıp yağlarını süzülmesi için mutfak kağıdının üzerine koyun
Susamı yağsız tavada karıştırarak pembeleştirin
Karnıbahar çorbasını mikserde püre haline getirin
Ufak parçaları ilave edip ısıtın
Tabakalra alıp, kıtır ekmeklerle, susam ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul