Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Karides Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Karides Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Havuçlu karides çorbası
Havuçlu karides çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

600 gram havuç
3 yemek kaşığı tereyağı
700 ml sebze suyu
1 adet soğan
150 gram taze soğan
8 adet jumbo karides
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı susam
150 ml krema
1-2 tatlı kaşığı limon suyu
muskat
acı kırmızı biber
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Karidesleri tuzlu suda 20 dakika haşlayıp süzün ve ayıklayın
Havuçları soyup temizleyin, soğanlarla beraber küb şeklinde doğrayın Hepsini tereyağında kavurun Tuz, karabiber, kırmızı biber muskatı ve sebze suyunu ilave ederek 15 dakika pişirin
Taze soğanları temizleyin Verevine ince ince doğrayın Karidesleri uzunlamasına ikiye bölün Soğanları kızgın yağda hafifçe kavurun Karidesleri ilave edip kavurmaya devam edin Tuz, karabiber ve kırmızı biber ile tatlandırın Susamları yağsız tavada kavurun
Çorbayı püre haline getirin, kremayı ilave edin, tekrar ısıtın, tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın Karidesleri ilave edip susamları üstüne serpin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla