Konu
:
Taze Kişnişli Havuç Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Taze Kişnişli Havuç Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Kişnişli Havuç Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Taze kişnişli havuç çorbası
Taze kişnişli havuç çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
6-8 kişilik
137 kalori Malzemeler:
200 gram soğan
900 gram havuç
150 gram kuru kayısı
1-2 adet küçük acı kırmızı biber
60 ml
sıvı yağ
3 diş sarmısak
1
7 litre sıcak sebze suyu
75 ml
limon suyu
1 adet portakal
2 demet taze kişniş
Hazırlanışı:
* Soğanları küçük küplere doğrayın
* Havucu temizleyip soyun ve 1 cm
büyüklüğünde küplere kesin
* Acı biberi çekirdekleriyle birlikte halka halka kesin
Kayısıyı küp doğrayın
* Yağı büyükçe bir tencerede kızdırıp soğanları şeffaf oluncaya kadar kavurun
* Ezilmiş 1 diş sarmısak, havucu ve acı biberi ekleyin
5 dakika karıştırarak kavurun
Tuz ve karabiber ekin
l Kayısı ve sebze suyunu ilave edip bir taşım kaynatın
* Orta ateşte, havuçlar yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirin
* Çorbayı porsiyonlar halinde mikserde püre haline getirin
* Limon suyu, tuz ve karabiber ile tatlandırın
* Portakalın kabuğu çok ince soyun ve ince kıyın
* 2 diş sarmısağı eziciden geçirin
Kişniş yapraklarını ince kesin
* Ardından hepsini karıştırıp çorbanın yanında servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul