Konu
:
Havuçlu Kerevizli Tarhana Corbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Kerevizli Tarhana Corbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Kerevizli Tarhana Corbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Havuçlu kerevizli tarhana corbası
Havuçlu kerevizli tarhana corbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 20
6 kişilik
Malzemeler:
100 gram tarhana
2 diş sarmısak
2 adet havuç
800 ml
et suyu
1/2 adet pide
1 adet uzun kereviz
40 gram tereyağı
karabiber
tuz
kırmızı biber
Hazırlanışı:
Tarhanayı suda karıştırarak eritin
Sarmısakları soyun ve bir tutam tuzla ezin
Havucu sebze fırçasıyla yıkayıp rendeleyin
Kerevizleri de fırçayla iyice yıkayıp temizledikten sonra yapraklarıyla birlikte doğrayın
Genişçe bir tencereye tüm malzemeyi koyun ve 20 gr
tereyağı ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın
Tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave edin
Pideleri uzunlamasına kesin
Tavaya kalan tereyağını koyup pidelerin her iki tarafını da hafifçe kızartın
Çorbanızı sıcak olarak pide ve pul biber ilavesiyle servis edin
Bu çorbayı kırmızı biberli yağ dökerek de sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul