Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Kerevizli Tarhana Corbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Kerevizli Tarhana Corbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Havuçlu kerevizli tarhana corbası
Havuçlu kerevizli tarhana corbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 20
6 kişilik
Malzemeler:

100 gram tarhana
2 diş sarmısak
2 adet havuç
800 ml et suyu
1/2 adet pide
1 adet uzun kereviz
40 gram tereyağı
karabiber
tuz
kırmızı biber

Hazırlanışı:
Tarhanayı suda karıştırarak eritin Sarmısakları soyun ve bir tutam tuzla ezin Havucu sebze fırçasıyla yıkayıp rendeleyin
Kerevizleri de fırçayla iyice yıkayıp temizledikten sonra yapraklarıyla birlikte doğrayın
Genişçe bir tencereye tüm malzemeyi koyun ve 20 gr tereyağı ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın Tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave edin
Pideleri uzunlamasına kesin Tavaya kalan tereyağını koyup pidelerin her iki tarafını da hafifçe kızartın
Çorbanızı sıcak olarak pide ve pul biber ilavesiyle servis edin
Bu çorbayı kırmızı biberli yağ dökerek de sunabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla