Konu
:
Kırmızı Fasulye Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Kırmızı Fasulye Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırmızı Fasulye Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kırmızı fasulye çorbası
Kırmızı fasulye çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 40 dakika
8 kişilik
564 kalori Malzemeler:
300 gr
soğan
60 ml
zeytinyağı
45 gr
çemen tohumu
4 diş sarmısak
1
4 yaprak defne
2 lt
sebze suyu
250 ml
sherry
500 gr
sucuk
1 kg
haşlanmış kırmızı fasulye
2 demet taze kişniş
3 adet acı kırmızı biber
400 gr
süzme yoğurt
pul biber
Çorbanın baharatlı tadını yoğunlaştırmak için baharatlı sucuk kullanabilirsiniz
Hazırlanışı:
Soğanları küp doğrayın
Zeytinyağı ile şeffaf oluncaya kadar kavurun
Havanda dövülmüş çemen tohumlarını ve sarmısakları ekleyin
Barbunyalar, defne yaprakları ve sıcak sebze suyunu ilave edin
Orta ateşte 20 dakika pişirin
Defne yapraklarını çorbadan çıkartıp, çorbayı el blender’i ile püre haline getirin
Sherry’i ekleyip bir taşım daha kaynatın
Sucuğu ince dilimlere kesin
Yağsız tavada aralıklarla çevirerek 5 dakika kavurun
Kendi yağı ile beraber çorbaya katın
Kırmızı fasulyeyi soğuk sudan geçirip pul biber ile çorbaya ekleyin
Kişnişi ve çekirdekleri temizlenmiş biberleri ince doğrayıp yoğurt ile karıştırın
Tortillaları üst üste koyun, verevlemesine ince kesin
Porsiyonlar halinde yağsız tavada hafif kızartın
Çorbayı kaselere paylaştırın
Kişnişli yoğurttan kaşıkla parçalar alıp çorbaya koyun
Tortillalar ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul