Konu
:
Havuçlu Lahana Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Lahana Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Lahana Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Havuçlu lahana çorbası
Havuçlu lahana çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 45 dakika
6 kişilik
Malzemeler:
800 gram taze patates
400 gram havuç
250 gram sap kereviz
150 gram soğan
2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
5 litre sıcak sebze suyu
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
800 gram lahana
2-3 sap dereotu
250 gram süzme yoğurt
1-3 yemek kaşığı meyve sirkesi
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayın, kabuklarını soyup dörde bölün
Havuçları soyun, sap kerevizleri temizleyin
Her ikisini 1 cm
kalınlığında dilimleyin
Yağı derin bir tencerede ısıtın
Soğan, sarmısak, patates, havuç ve kerevizi yağda soteleyin
Tuzlayıp biberleyin
Sebze suyu ve kimyon tohumunu ilave edin, üstünü kapatıp bir taşım kaynatın
Kısık ateşte 10 dakika daha kaynamaya bırakın
Lahanayı temizleyip yıkayın
Sap kısmını kesip attıktan sonra 1 cm
eninde şerit şerit doğrayın
Çorbaya ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp bir taşım kaynatın
Kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin
Dereotunu ince kıyıp yoğurtla karıştırın
Tuz-biber katın
Çorbayı sirke, tuz, karabiber ile tadlandırıp dereotlu yoğurt ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul